pátek 8. srpna 2008

Virální kampaň Tropic Thunder


Po obrovském úspěchu virálu Temného Rytíře zkouší producenti všechno možné, pokud tedy zrovna:

1. Nezkouší točit remaky (The Day The Earth Stood Still s Keanu Reevesem v hlavní roli)

2. Nezkouší předělávat japonské anime klasiky do hollywoodského kabátku (Akira, Ghost In The Shell, Cowboy Bebop)

3. Nezkouší vyždímat ještě nějaké penízky z mrtvé série pomocí straight-to-video pokračování (The Scorpion King 2: Rise of a Warrior)

A proto není divu, že letní komedie Tropic Thunder se také vydala touto cestou, koneckonců hra s diváky je jejím hlaním motivem a má slušný rozpočet a velmi dobré herce. Hned dva ze tří hlavních představitelů (Stiller, Downey Jr., Black) již mají svou falešnou stránku; respektive fiktivní herci, které hrají v TT je mají. Virál TT je totiž mnohem méně interaktivní než u Temného Rytíře, vynahrazuje to ale svojí zábavností, což se také počítá. Ben Stiller je tedy akční hrdina rambovského typu a ochránce pand -Tugg Speedman- zatímco Robert Downey Junior je sběratel hereckých ocenění Kirk Lazarus.

http://www.tuggspeedman.com/                    

http://www.kirklazarus.com/

Na Tuggově stránce si určitě přečtěte vtipnou biografii a poté přesuňte svůj zrak na zbývající zajímavé sekce, první z nich je filmografie. Zde kromě TT najdete i snímek s názvem ''Scorcher VI: Global Meltdown'' jež má velice vtipnou synopsi a navíc i vlastní stránku, tak neváhejte. Na této stránce si můžete stáhnout ikonky, wallpapery a zjistit, že trailer je ''coming soon''. Stránka promující film ''Simple Jack'' byla na stížnosti pro své výroky o retardech stažena...bohužel.

http://www.scorchermovie.com/        WHO LET THE FRIDGE OPEN...

Pokud kliknete na Tuggově stránce na sekci My Favourite Charity, dostanete se na parádní stránku The Panda Relocation Foundation, což je charita na přemisťování pand založená samotným Tuggem, můžete si taky zkusit adopovat svoji vlastní pandu.

http://www.pandarelocationfoundation.org/ THEIR SURVIVAL IS NOT SO BLACK + WHITE.

Poslední blbůstkou na Tuggově stránce je jeho kontakt, který vede na opět fiktivní The Peck Agency.

http://www.thepeckagency.com/ ARTIST REPRESENTATION

Přesuneme se tedy na stránku Kirka Lazaruse, ta je o poznání chudší. Při příchodu na vás čekající létající ''ceny'', které Kirk již stihnul posbírat (nechybí ocenění z Caans a Crying Monkey Award). Opět je zde biografie a filmografie, na tu se mrkneme. Je zde TT a dva další filmy: ''If You Could Hear What I See'' nemá ani vlastní stránky, musíte se proto spokojit s krátkou, ale vtipnou synopsí (Kirk zde hraje hluchého nácka, který se zamiluje do své židovské interpretky) a pak je zde film ''Satan's Alley'', kde Kirk hraje gay mnicha a jeho objektem milostného zájmu není nikdo jiný, než Tobey-Spidey-Maguire. Tento film má vlastní stránky, kde je synopse, coming soon trailer i download sekce s wallpapery a ikonkami.

http://www.satansalley.com/ I'VE BEEN A BAD, BAAD BOY FATHER... 

Kromě těchto stránek má Tropic Thunder i své oficiální stránky, kde si již můžete trochu vyhrát i ve speciálních sekcích, máte zde videa, galerie, hry a hlavně odkaz na MySpace.

http://www.tropicthunder.com/ GET SOME

http://www.myspace.com/tropicthunder TROPIC THUNDER ON MYSPACE

Na MySpace stránkách naleznete trailer, galerii, wallpapery, ikonky a odkaz na jednoho z MySpace friends, což je Alpa Chino, rapper, který zároveň ztvárnil roli černošského vojáka v TT. Ten má svůj vlastní vtipný profil, kde je mj. velice povedené video ''Save The Baby Kids'' reklama na fiktivní nápoj Booty Sweat a Welcome Message, kde si utahuje z Ushera, Jay-Z i Beyonce. Také zde najdete jeho nejnovější singl ''I Luv Tha Pussy''....

http://www.myspace.com/alpa_chino ALPA CHINO ON MYSPACE BIATCH!!!!!!

Big Alpa má i svoji oficiální stránku, kde je i odkaz na amazon, protože Booty Sweat si budete moct skutečně koupit!!!!

http://www.alpa-chino.com/ TAP INTO SOME ASS!!!

A další na řadě je promo stránka fiktivního filmu o filmu Rain of Madness, což je parodie na slavný film o filmu na Apocalypse Now...zde je zajímavý rozcestník na další fake stránky.

http://www.rainofmadness.com/ BEFORE THE THUNDER...COMES THE MADNESS

Dále se můžete podívat na vcelku ničím zajímavou stránku trikaře Codyho:

http://www.codyeffects.com/ PYROTECHNIC FOR HIRE

Na stránku nakladatelství Combato Books, které vydává původní knižní předlohu filmu se můžete podívat také; naleznete zde i něco málo o autorovi, jímž je John "FOUR LEAF" Tayback, který se objeví i ve filmu.

http://www.combatobooks.com/ YOUR NR. 1 SOURCE FOR COMBAT BOOKS

Dostat se lze i na oficiální stránky kliniky Make Pretty Skin Clinic, která je zodpovědná za radikální proměnu Kirka Lazara právě pro film Tropic Thunder (změna pigmentu kůže z bílé na černou).

http://www.makeprettyskinclinic.com/ EXPERINCE UNEXPERIENCED

A konečně se lze dostat i na oficální stránky posledního herce Jeffa Portnoye (Black)::::! Již tradičně zde naleznete biografii (vtipná) a filmografii hned se třemi filmy + TT. Je zde parodie na Fight Club s názvem ''Fart Club'', homage na Knight Ridera pod názvem ''Heat Vision and Jack'' a konečně ''Fatties'', kteří mají i svou vlastní stránku! Jedná se již o druhý díl, kde hraje Jeff dokonce šestiroli, najdete zde info, wallpapery, ikonky a opět coming soon trailer, který pravděpodobně nikdy nepřijde. 

http://www.jeffportnoy.com/

http://www.fatties2.com/ LETTING LOOSE THIS SUMMER

Možná ještě můžeme očekávat spuštění stránek propagujících další dva filmy Jeffa Portnoye, ale pro dnešek je to vše přátelé......

   

Žádné komentáře: