úterý 27. července 2010

Cop Out


Tvorbu Kevina Smitha mám rád (Clerks jsou nepřekonatelní), a proto jsem se docela těšil i na Cop Out, kde se nezávislý polobůh poprvé upsal zlému komerčnímu studiu a natočil film s vyšším rozpočtem. Bohužel spolu s touto smlouvu s Ďáblem se vytratil i ten specifický Kevim Smith style a Cop Out tak lehce zapadne do řady dalších buddy komedií podobného typu, byť s mnohem větší hustotou hlášek a odkazů na další filmy na centimetr čtvereční.

Příběh je v podstatě klasický: máme tu dva poldy v podání Bruce Willise a Tracyho Morgana (který je mimochodem neuvěřitelně vtipný v 30 Rock) a ti řeší nějaké případy krádeže apod; už první výslechová scéna však dává tušit, že tady se bude jednat spíš o vtipné pomrkávání na fanoušky žánru v podobě citací, než o nějaký vážně míněný pokus o příběh. Celé to odsýpá a některé hlášky skutečně stojí za to: ,,monocle wearing motherfucker!'' Ostatně už samotný plakát dobře ilustruje nenucenou atmosféru filmu: Rock out with your glock out. Člověk skoro čeká, že se někde za rohem objeví Jay a Tichej Bob :D

Jedná se o oddychový film, který rozhodně v rámci své stopáže neurazí a ty filmu více znalé dozajista i potěší, ale klasický Kevin Smith to bohužel není.

Žádné komentáře: